De sfeer is goed, en voor zowel collega’s als klanten wordt net die stap extra gezet. Benieuwd hoe Wendy bijdraagt aan het succes van Logistiekconcurrent en waarom ze werken bij dit bedrijf zou aanraden? Lees gauw verder.

Van magazijnmedewerker naar teamleider

Na jaren in de zorg te hebben gewerkt, was het voor Wendy tijd voor iets nieuws. Haar vader werkte toen al bij Logistiekconcurrent als vrachtwagenchauffeur, en kwam altijd met goede verhalen thuis over betrokken collega’s en een gezellige sfeer. Voor Wendy de aanleiding om de stoute schoenen aan te trekken en bij het bedrijf naar binnen te lopen met de vraag of er werk voor haar was. Ze kon aan de slag als magazijnmedewerker.

“Ik begon in mei, een periode waarin veel collega’s op vakantie gingen. Ik werd een beetje in het diepe gegooid, maar pakte alles goed op. Dat werd gezien, en ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden. Ik kreeg een spoedcursus voor het op- en afboeken van artikelen en runde tijdens de vakantieperiode het magazijn. Toen de functie voor Teamleider openkwam, heb ik gesolliciteerd, ik had al laten zien dat ik het kon. Zo heb ik in een paar maanden tijd flinke stappen gemaakt,” vertelt Wendy enthousiast.

Aandacht voor de mensen

Dat het bij Logistiekconcurrent aanvoelt als familie, zoals haar vader al zei, merkte Wendy gelijk. “Je hoeft nog geen dag ziek op de bank te liggen of je krijgt al een kaartje: collega’s zijn heel betrokken bij elkaar. Onlangs is ook ‘Op de koffie bij…’ in het leven geroepen: teamleiders en medewerkers krijgen dan de kans een half uurtje met elkaar bij te praten over niet-werk-gerelateerde zaken. Zo bouwen we aan een nog betere band,” legt Wendy uit. “En er wordt ten minste eens per kwartaal iets leuks voor het team georganiseerd: de jaarlijkse BBQ, een dinner show en het jubileumfeest zijn goede voorbeelden.”

De aandacht voor de mensen is kenmerkend voor Logisitiekconcurrent. “Persoonlijke aandacht en waardering, daar staan we voor. Naar de klant, maar ook naar onze collega’s.”

Samenwerken en beter worden

Wendy en haar team werken dagelijks met als doel om voor 20:00 uur alle orders de deur uit te hebben. Daar hoort bij dat iedereen zijn of haar werk goed kan uitvoeren, alles netjes is ingepakt en het magazijn ook weer schoon en opgeruimd is aan het einde van de dag. “Het geeft me energie dat het team de dingen die ik belangrijk vind ook belangrijk vindt. Er is orde, netheid en structuur in het magazijn, en daar ben ik best trots op.”

Naast haar eigen team werkt Wendy ook veel met Inkoop samen. Ze loopt het liefst even langs in plaats van een mailtje of telefoontje. “Dat persoonlijke contact vind ik belangrijk. Door goed te communiceren en mogelijke verbeteringen te bespreken, versterken we elkaar.”

Jezelf ontwikkelen

“Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn volop aanwezig: in het magazijn mag bijvoorbeeld iedereen een heftruck, reachtruck en BHV cursus volgen. Maar als ik bijvoorbeeld aangeef beter te willen worden in Engels voor mijn werk, kan dat ook geregeld worden. Intern worden er ook trainingen georganiseerd, vooral op gebied van communicatie. Als teamleider mocht ik deelnemen aan een training van Hans Goossens, waar ik nog steeds veel aan heb,” aldus Wendy.

Ook onderdeel worden van het Logsitiekconcurrent team?

Wil jij net als Wendy met een enthousiaste, gemotiveerde groep mensen samenwerken in een succesvolle, moderne logistieke onderneming? Neem dan zeker een kijkje bij de openstaande vacatures van Logistiekconcurrent. Staat jouw droombaan er nog niet tussen? Stel dan een Jobalert in, zodat je als eerste op de hoogte bent bij nieuwe relevante vacatures.