Behoefte aan een beetje energie? Ga in gesprek met Rob van Berkel. De accountmanager van Bunzl Foodservice mag dan 61 zijn, dat geef je hem zeker niet. Een mensen-mens die geniet van het leven en met bergen energie en enorm veel plezier al 40 jaar bij Bunzl Foodservice in de verkoop zit. “Saai? Nee, joh! De beste baan die er is.”

Per ongeluk terechtgekomen

Rob is via via terechtgekomen bij HOPA disposables, het voormalige Bunzl Foodservice. Dacht Rob aan een kleine sabbatical om uit te vogelen wat hij voor werk wilde gaan doen, vond zijn vader dat een goed plan mits hij dat al werkend deed. Zijn schoonvader kende nog wel iemand die nog wel iemand kon gebruiken. In de initieel aangeboden baan met veel typewerk had Rob niet zoveel zin, maar de opening voor junior vertegenwoordiger leek hem wel wat. Het bleek hem op het lijf geschreven.

Nooit saai

40 jaar in de verkoop dus, is dat niet saai? “Nee, joh! Het blijft ontzettend leuk. Ik houd van mensen, ik houd van de klanten in onze prachtige branche en je kunt me bijna niet gelukkiger maken dan wanneer ik ’s ochtends door Amsterdam loop, op weg naar een klant. De geluiden en geuren van de stad… daar kan weinig tegen op.”, aldus Rob. “Ik ben de kleine dingen steeds meer gaan waarderen. Dat komt ook met het ouder worden, maar iemand zei me ooit: ‘Kijk eens om je heen terwijl je onderweg bent. Er is zoveel te zien.’ En dat heb ik ter harte genomen. Of ik nu in Amsterdam loop of naar een mooie klant in Maastricht ga. Er is veel te zien.”

Continu meegroeien

Rob is met de organisatie meegegroeid. Zoals hij het omschrijft: van de bakjes bij de chinees, waar HOPA groot in was, uitgebreid naar 5-sterren hotels, Michelin-restaurants en pretparken. Die groei in klanten en de groei in assortiment houden het interessant voor Rob. “De dynamiek van zo’n SUP-wet* nu, zorgt dat we weer creatief moeten denken met elkaar. Dat is interessant. Maar vooral de menselijke kant is boeiend volgens Rob. “Mensen gaan nooit vervelen. In mijn functie ontmoet je steeds andere mensen en die zijn nooit hetzelfde. De relatie is en blijft in mijn werk van enorm belang.”

Aftellen?

Of ie al aan het aftellen is naar zijn pensioen? “Nee, niet echt. Ik heb natuurlijk nog een paar jaar te gaan. Al gaat de gedachte wel iets vaker door mijn hoofd inmiddels. Zou dit de laatste keer zijn dat ik aan een nieuwe bedrijfsauto toe ben?”

Ook werken bij een bedrijf waar het altijd interessant blijft? Check de vacatures!

Wil jij net als Rob werken in een organisatie die continu in ontwikkeling is? Neem dan zeker een kijkje bij de openstaande vacatures van Bunzl Foodservice. Staat jouw droombaan er nog niet tussen? Stel dan een Jobalert in, zodat je als eerste op de hoogte bent bij nieuwe relevante vacatures.

*Single Use Plastic wet