Binnen het bedrijf is Marijke van Orderpicker doorgegroeid naar Teamleider, en nog steeds is ze niet uitgeleerd. Waarom Marijke zich zo op haar plek voelt in het gezellige Brabantse bedrijf? Dat vertelt ze je zelf, in dit artikel.

Brabantse gemoedelijkheid

Marijke is als Teamleider Outbound Logistiek verantwoordelijk voor uitgaande orders en werkt hiervoor met verschillende afdelingen samen. “De lijnen met collega's van andere afdelingen zijn kort: ik kan bij iedereen naar binnen lopen voor hulp. En de directie kent iedereen bij naam, dat zegt voor mij ook al heel veel. Vanuit mijn rol werk ik het meeste samen met het logistieke kantoor, de Supply Chain Manager en Stock Control. Met de klantenservice heb ik ook contact, bijvoorbeeld wanneer ze vragen of iets vandaag de deur nog uit kan. En met verkoop: we kijken vooral samen naar hoe we dingen verder kunnen verbeteren,” legt Marijke uit.

Bij Worldpack kom je terecht in een leuk en betrokken team. “Iedereen kan hier het beste uit zichzelf halen en benutten, daar waarderen we elkaar ook om. We werken keihard en kunnen best op onze strepen staan, maar zijn ook in voor een lolletje en hebben respect voor elkaar. Dat is toch wel die Brabantse gemoedelijkheid. Het teamgevoel was vorige week weer volop aanwezig tijdens de voorraadtelling: iedereen uit het kantoor tot de directie aan toe hielp mee.”

Doorgroeien

Dat de doorgroeimogelijkheden bij Worldpack goed zijn, heeft Marijke zelf ondervonden. “Zo'n 4,5 jaar geleden begon ik hier als Orderpicker via een uitzendbureau. Toen zaten we nog in het oude pand en was het bedrijf veel kleiner. Ik pakte dingen snel op en ging steeds meer doen: grotere orders picken, pallets maken enzovoort. Toen er een plek vrij kwam bij het Packing station kreeg ik een spoedcursus van mijn Teamleider en kon ik daar aan de slag. We wisten allemaal iets, en zo kwamen we een heel eind,” legt Marijke uit.

“Toen de positie van Teamleider vrijkwam, ben ik in die positie gegroeid en kreeg ik op een gegeven moment definitief de rol van Meewerkend Voorvrouw toegewezen. Daarbij gaf ik leiding aan acht collega's. Door de groei van mijn team naar zo'n 20 man, is mijn rol minder meewerkend en meer leidinggevend geworden.” Marijke is nog lang niet uitgeleerd in haar rol. “Ik krijg ook de kans om mezelf op andere vlakken te ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld geen computer-persoon, maar krijg via Worldpack trainingen om met Excel te werken.”

Geen dag is hetzelfde

Voor Marijke is geen dag hetzelfde, en dat maakt haar werk nou juist zo leuk. “Aan het begin van de dag weet ik nooit hoe de dag gaat lopen. Ik moet dus continue switchen. Bij logistiek werk denk je misschien aan werken met producten, maar het is ook vooral heel erg werken met mensen.”

In de ochtend begint Marijke met alles opstarten, zodat het team aan de slag kan. “Ik print orders, leg de lijsten bij het packing station klaar en zorgen dat mensen weten wat ze moeten doen. Omdat het team deels uit ZZP’ers en uitzendkrachten bestaat, kunnen er dagelijks nieuwe collega's op de vloer staan. Die heet ik welkom en koppel ik aan een collega die hier al langer werkt, zodat ze goed ingewerkt kunnen worden. Zelf steek ik ook mijn handen uit de mouwen: ik spring bij waar het nodig is. Door zelf dat stapje extra te doen, doen mijn collega's dat ook.”

Heel veel producten

Het productaanbod van Worldpack is breed. “Waar we eerst vooral tasjes en verpakkingen leverden, leveren we nu alles wat nodig is om een winkel draaiende te houden. Van kopieerpapier tot kledinghangers, van gepersonaliseerde raamstickers tot ladders. Maar ook onze klanten zijn erg divers. Soms moet er bijvoorbeeld een order naar Dubai, Amerika, Engeland of een ander douaneland. Dan controleren we goed of alle papieren aanwezig zijn om problemen onderweg te voorkomen.”

Ook werken bij Worldpack?

Ben jij ook op je best in een vlakke bedrijfscultuur waar collega's voor elkaar klaarstaan en waar je wordt gewaardeerd om wat je doet? Check dan gauw de vacatures bij Worldpack: een bedrijf met lef, mooie klanten en een drive om steeds beter te worden. Staat jouw droombaan er nog niet tussen? Stel een Jobalert in, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe relevante vacatures.