Vanuit het lichte kantoor in de Amsterdamse Houthavens vertelde Don ons alles over zijn rol bij Allshoes, de sfeer en waarom hij dagelijks weer met veel plezier aan het werk gaat. Lees je mee?

Supply Chain Planner: een gevarieerde baan!

“Als Supply Chain Planner maak ik inkooporders, organiseer ik transporten, houd ik contact met leveranciers en beheer ik voorraden, zodat er niet te veel maar wel voldoende voorraad is in ons distributiecentrum (DC) in Alkmaar,” vertelt Don.“Het allerleukste aan mijn werkzaamheden vind ik dat ik overal tussenin zit. Zo heb ik veel contact met collega's van Sales, bijvoorbeeld wanneer zij vragen hebben overinkoop en verkoop, en met het Customer Service team. Hier heb ik wekelijks een overleg mee waarin we bespreken hoe het ervoor staat met leveringen en backorders.”

Op kantoor bij Allshoes werken ongeveer 25 collega's, waarbinnen Don als Supply Chain Planner een unieke rol heeft. Don wordt dan ook overal bij betrokken is. “De variatie en het contact met collega's en leveranciers maken mijn werk heel leuk!”

Waar het Allshoes-avontuur van Don begon

Don studeerde kortgeleden af aan de opleiding International Business & Management bij de Hogeschool van Amsterdam. Een vrij brede opleiding, maar toen hij zijn scriptie schreef over verduurzaming in de Supply Chain kwam hij er al snel achter dat werk in de Supply Chain hem energie gaf. “Zo kwam Allshoes al snel op mijn pad, en ik voelde gelijk een goede klik met HR en het Management tijdens mijn sollicitatie. Dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering van Allshoes zo'n grote rol heeft, hielp natuurlijk ook mee. En inmiddels werk ik nu alweer zes maanden bij Allshoes!” aldus Don.

Samen groeien

Het zijn niet alleen de werkzaamheden van Don waardoor hij het zo leuk vindt om bij Allshoes te werken. “Mijn collega's maken echt dat ik met plezier naar werk ga. De teamgeest is volop aanwezig:we zijn allemaal gemotiveerd, zetten onze schouders eronder en staan altijd voor elkaar klaar als er iemand hulp nodig heeft. En naast hard werken is het enorm gezellig: iedere dinsdag en vrijdag is iedereen op kantoor, en op vrijdagen stoppen we een uurtje eerder om te borrelen, als het kan op ons dakterras. Naast de wekelijkse borrels worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd. Dan spreek je collega's weer op een hele andere manier!”, vertelt Don enthousiast.

“We hebben ook veel vrijheid bij Allshoes. Eigen ideeën worden gewaardeerd en eigenlijk krijg ik nooit een ‘nee’ terug. Daarnaast kunnen we een dag per week thuiswerken,” vertelt Don. Ook is Don blij met de ontwikkelmogelijkheden die hij bij Allshoes krijgt. “Ik ben nu bezig met een 6-weekse cursus invoorraadbeheer, aangeboden doorSlimStock, een forecast software. Daarnaast mag ik deelnemen aan eencursus ‘Werk-privé balans’ en ‘Effectief communiceren’. Ik leer hier veel meer dan ik ooit in dezelfde periode in de schoolbanken had kunnen leren.”

Met de fiets naar kantoor

De meeste collega's bij Allshoes komen met de fiets naar het werk. Het pand ligt dan ook op een prachtige locatie met uitzicht op 't IJ in Amsterdam. “Voor de collega's die wat verder weg wonen stelt Allshoes een Swapfiets beschikbaar, zodat ze vanaf station Sloterdijk naar kantoor kunnen fietsen. Ik woon zelf ook niet in Amsterdam, en fiets vaak met een paar collega's samen die ook bij mij uit de buurt komen.”

Als het om duurzaamheid gaat, doet Allshoes nog veel meer. “Denk bijvoorbeeld aan de Circular Footwear Alliance, een initiatief waarmee we gebruikte schoenen terughalen en recyclen. Ook gaat transport vanaf onze Italiaanse leveranciers nu per trein, waarmee 90% van de emissies bespaard worden,” legt Don uit.

Samenwerken met Don en zijn collega's?

Herken jij jezelf helemaal in dit verhaal, en voel jij je net als Don helemaal op je plek in een gezellig, jong en dynamisch bedrijf zoals Allshoes? Bekijk dan de vacatures die we open hebben staan, of schakel een Job-alert in zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer jouw droombaan bij ons beschikbaar komt!