Op haar kantoor in het bedrijfspand te Assendelft, vertelde Charlotte meer over haar verantwoordelijkheden bij De Ridder, en wat De Ridder nou zo'n fijne werkomgeving maakt. Lees snel verder!

Onderlinge betrokkenheid

“Bij De Ridder ben ik verantwoordelijk voor HR. Wat ik zo leuk vind aan mijn werkveld is dat HR altijd in ontwikkeling is: iedere dag verandert er wel weer iets,” vertelt Charlotte. Ondanks haar studie-achtergrond in HBO Marketing en Communicatiekoos Charlotte voor werk in HR. “Ik heb hier wel ontdekt dat ik het allerliefst met mensen werk en meedenk, en hoop dan ook dat collega's geen drempel ervaren om naar mij toe te stappen. Mijn werk is nooit saai: de ene dag denk ik met een collega mee over hoe we bij zijn financiën kunnen assisteren, de andere dag zit ik met Marketing om tafel om aan onze employer branding strategie te werken."

Charlotte wil het beste voor de medewerkers. “Dat is wat in mijn werk op 1 staat, en ik krijg in mijn rol ook echt de ruimte om persoonlijke betrokkenheid te bieden. Mensen staan altijd bovenaan, en dit is ook kenmerkend voor De Ridder als bedrijf. Een voorbeeld is dat we voorafgaand aan de verhuizing van ons pand in Uitgeest naar Assendelft samen met de productie- en logistieke collega's de reis met OV hebben ‘getest’, zodat iedereen het nieuwe pand goed kon vinden.”

Een bedrijf met winnaarsmentaliteit

Naast de betrokkenheid en mensgerichtheid trok de winnaarsmentaliteit van De Ridder Charlotte erg aan. “We zijn een dynamisch bedrijf met hardwerkende collega's. We gaan voor de winst, en ik hou wel van die mentaliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in sales collega's die een extra stap zetten voor klanten en in de betrokkenheid van leidinggevenden naar hun afdelingen. Bij De Ridder kom je terecht in een team van keiharde werkers.”

De meeste energie haalt Charlotte uit van niets iets maken. “We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het optimaliseren van het onboardingsproces en performance management. Daar komt nu echt een professioneel systeem te staan, wat een verlichting biedt voor managers en resulteert in een goed lopend proces,” aldus Charlotte.

Diversiteit als onderdeel van het DNA

Charlotte omschrijft de bedrijfscultuur bij De Ridder als vlak, sociaal en betrokken. “We zijn een ontzettend diverse organisatie in alle opzichten, niet omdat het moet maar omdat het in ons DNA zit. Het maakt mij heel trots om te zien hoe iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt,” vertelt Charlotte enthousiast. Bij De Ridder komen collega's met verschillende achtergronden samen en werken bijvoorbeeld ook collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is van grote waarde voor de organisatie.

“De familiecultuur die van oudsher aanwezig is, is ondanks onze groei nog altijd voelbaar. Begin deze maand sloten we de zomer af met een gezellige BBQ op ons evenemententerrein, waar collega's elkaar informeel spraken onder het genot van heerlijk eten en drinken. Dat gun ik de mensen heel erg, want ze werken keihard!”

Voordelen van de Bunzl groep

Door de familiebedrijfscultuur bij De Ridder zou je bijna vergeten dat het bedrijf onderdeel is van de internationale organisatie Bunzl. “We zijn in 2014 onderdeel geworden van Bunzl, en daarvan merk ik veel voordelen in mijn werk. Bijvoorbeeld bij projectmatige onderwerpen zoals het opzetten van een platform voor onboarding, meeliften op HR-gerelateerde IT functionaliteiten en het contact dat ik met andere HR Managers binnen Bunzl Nederland heb,” legt Charlotte uit.

“Als ik breder kijk, biedt dit voor onze medewerkers ook veel voordelen op gebied van doorgroeimogelijkheden: wanneer iemand zijn of haar ambities niet binnen de eigen organisatie kan invullen, is er vaak een mooie kans in één van de andere werkmaatschappijen.”

De Ridder als jouw nieuwe werkplek?

Ben jij een keiharde werker die gedreven is om de beste resultaten neer te zetten, elkaar te versterken en het leuk vindt om nieuwe kansen met beide handen aan te pakken? En past een ondernemende bedrijfscultuur die voelt als familie bij jou? Bekijk dan de vacatures die we open hebben staan, of schakel een Job-alert in zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer jouw droombaan bij ons beschikbaar komt!