Salesmanager C6

40 uur per week

Ben jij een gedreven Salesmanager en in staat om onze outsourcingsoplossing C6 voor Healthcare naar het volgende level te brengen? Ben jij zowel inhoudelijk als commercieel sterk op alle niveaus en heb je de wil om te winnen? En wil jij bouwen aan oplossingen die de gezondheidszorg efficiënter maken? Dan wekt onze vacature van Salesmanager C6 vast en zeker jouw interesse!

Wat ga je doen

King is marktleider in non-food totaaloplossingen voor facilitaire en medische disposables binnen Healthcare (ziekenhuizen en zorginstellingen). En onze ambitie reikt veel verder; sinds 5 jaar leveren we een uniek en succesvol outsourcingsconcept (C6; Cross Chain Control Center Care Cure), waarbij we door een slimme integrale oplossing alle Logistiek, Inkoop, ICT en administratie van onze C6 klanten uit handen nemen. Daarmee zorgen we voor een optimaal P2P proces, een verhoogde betrouwbaarheid van leveringen op afdeling/kastniveau én realiseren we kostenbesparingen in de keten voor onze klanten. En daarin willen we hard groeien.

Het is jouw taak om de commerciële strategie en executie aan te scherpen op New Business C6. Je bent eindverantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe C6 klanten en het commercieel resultaat. Daarvoor stuur je direct een team aan bestaande uit een Sales Consultant Healthcare (richt zich samen met jou op Sales) en een Projectmanager (richt zich op het Haalbaarheidsonderzoek en implementatie). Begin 2021 wordt de commerciële organisatie rondom C6 herijkt, waarbij een verbreding van de rol met de (mede)verantwoordelijkheid van beheren van bestaande C6 klanten wordt onderzocht op haalbaarheid en wenselijkheid. Indirect werk je nauw samen met de Salesteams (bestaande uit (key)accountmanagers), Bedrijfsbureau C6, de afdelingen Finance/Operations/Inkoop/Logistiek, Marketing en het MT King. In deze functie ben je onderdeel van het Commercieel MT, bestaande uit 6 (senior) managers, waarbij je mede verantwoordelijk bent voor de commerciële koers. Je rapporteert aan de Commercieel Manager (MT lid King).

Onderstaande werkzaamheden behoren tot jouw takenpakket:

·         Commercieel beleid en resultaat: je zorgt met je team voor een meerjarenplan C6, waarin de beste propositie naar de markt, innovatie, salesmiddelen en de optimale verbinding met de interne organisatie onderdeel van zijn. Je bouwt verder op de bestaande targetlijst (die je continue bijwerkt), maakt concrete doelstellingen voor bezoeken, zorgt voor een gewogen vulling in de pipeline en zorgt met toewijding en energie voor commercieel resultaat en daarmee groei van omzet.

·         De bestaande Salesteams kennen de Healthcare markt door en door en King bedient > 90% van deze markt; vanuit de warme relatie die we met onze klanten hebben, is uitbouw naar C6 een vervolgstap in het partnership dat King ambieert. Het is enerzijds jouw taak om met de Sales Consultant Healthcare dagelijks en actief naar de Salesteams te sturen om warme leads te genereren; bij voldoende potentie ga jij of de Sales Consultant Healthcare gericht mee naar de klanten en pakt ze vanaf dan over van de Salesteams. Anderzijds ga je zelf gericht je relaties bouwen op RvB bij ziekenhuizen en zorginstellingen door gebruik te maken van bestaande netwerken (Zorgnetwerk), organisatie van Kennissessies/Ronde Tafels en verbindingen leggen door de MD en Commercieel Manager van King in te zetten. 

·         Bij voldoende potentie voor C6 zorg jij of de Sales Consultant Healthcare voor een LOI die een Quick Scan laat starten door de Projectmanager; bij positieve uitkomst zal vervolgens het C6 haalbaarheidsonderzoek door de Projectmanager starten. Daarin wordt de klant onderzocht op de huidige inrichting Inkoop, Logistiek, IT en Administratie en in hoeverre C6 kwalitatief en kwantitatief voordelen biedt. Je blijft hier vanuit jouw commerciële rol en verantwoordelijk natuurlijk nauw bij betrokken. De uitkomst wordt samengevat in een Onderzoeksrapport, waarvan een Business Case onderdeel is. Deze presenteer je samen met de Projectmanager aan de RvB en de overige beslissers en stakeholders.  Bij een “GO” wordt het contract/DDAP afgestemd en opgesteld, waarna de projectmanager de klant zal implementeren. Na implementatie wordt de klant overgedragen aan de staande organisatie (key)accountmanager en Bedrijfsbureau C6).

 

Wat breng je mee?

·         HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur Bedrijfskunde of Economie

·         Min. 10 jaar werkervaring, waarvan min. 3 jaar ervaring als Sales Manager

·         Commercieel sterk; ervaren in verkopen van complexe (outsourcing) concepten

·         Zeer resultaatgericht, assertief, doortastend, zelfstarter, creatief, overtuigend, deal closer, lef!

·         Conceptueel/analytisch sterk, in staat de vraag van de klant te vertalen naar eenvoud en structuur

·         Politiek sensitief; snapt krachtenvelden bij klanten en weet daar passend mee om te gaan

·         Sterke managementkwaliteiten; verbinder en bouwer

·         Teamplayer die collega’s voor zich weet te winnen en verbinding maakt

·         Gesprekspartner op alle niveaus, van operatie tot Raad van Bestuur

·         Ervaring en/of inhoudelijke kennis m.b.t. Healthcare en/of Outsourcing is een pré

 

Wat bieden wij?

·         Een uitdagende job binnen een groeiende onderneming in een inspirerende werkomgeving.

·         Een team van gedreven collegae

·         Vernieuwende concepten die een digitale toekomst en duurzaamheid omarmen

·         Kwaliteit, service, innovatie en professionaliteit maar vooral ook plezier en enthousiasme.

·         Een marktconform salaris, bonusregeling, 26 vakantiedagen, een leaseauto/laptop/telefoon en een goed pensioen met bijdrage vanuit Kin

Maak jij het verschil bij King?

Ben je enthousiast geworden? Wij zien jouw motivatie en cv graag tegemoet via de “Solliciteren” knop t.a.v. Karlijn Pijnenburg (HR Adviseur). Alleen reacties die via deze weg binnen komen worden in behandeling genomen.