Sales Executive

40 uur per week

We zijn op zoek naar een ervaren Sales Executive voor het acquireren van nieuwe klanten. Je weet wat jouw prospects zoeken om volledig ontzorgd te worden. Je wekt vertrouwen en hebt een gezonde gunfactor. Daarnaast beschik jij vanzelfsprekend over salestalent door inzet van je commerciële inzicht, lef en drive. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Lees dan snel verder! Want wij willen ons verkoopteam versterken met een energieke en proactieve Sales Executive.

Wat ga je doen

Om de impact op de volledige Nederlandse markt te vergroten zijn we binnen King op zoek naar een Sales Executive. Binnen deze rol ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en zal je end-to-end verantwoordelijk zijn voor de klantenportfolio in verschillende marktsegmenten: de centrale overheid, gemeentes en onderwijsinstellingen.

Wat kun je nog meer verwachten?

 

·         Om jouw doelstellingen te behalen ben je dagelijks actief in actieve acquisitie door contact met je nieuwe prospects. Daarnaast houd je de aanbestedingskalender dagelijks in de gaten. Je maakt een verkoopplan op basis van de marktbehoefte en ontwikkelingen, met daarin de acties die je moet ondernemen om onderaan de streep verkoopresultaat te realiseren. Je legt continu bezoeken af (fysiek of digitaal via Teams) en boort de juiste en nieuwe DMU niveaus aan. Je externe gesprekspartners en DMU zijn zeer uiteenlopend; van diverse afdelingsmanagers (o.a. facilitair en logistiek) tot inkoop en directie. Binnen ieder gesprek werk je primair vanuit de Consultative Selling techniek. Daarnaast ben je actief binnen relevante netwerken en bijeenkomsten. Ook organiseer je in samenwerking met Marketing klant- of inspiratie events.

·         Je werkt, in nauwe samenwerking met je collegae van Inkoop, Finance en Supply Chain, zelf offertes en calculaties uit als het niet aanbesteding plichtig is. Wanneer dit wel het geval is werk je hierin tevens samen met de Commercieel Tendermanager, in nauwe samenwerking met Inkoop, Finance en Business Intelligence. Jij bent verantwoordelijk voor de calculaties en het uiteindelijke aanbod naar de klant.

·         Wanneer je de klant hebt gescoord zorg je voor een warme overdracht aan de Contractmanager. Deze zal de klant implementeren en vervolgens zorgdragen voor het contractbeheer.

Wat verwachten wij?

 

·         HBO werk- en denkniveau (met als pré een commerciële studierichting);

·         Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

·         Kennis en werkervaring met en/of het overheid segment is een must

·         Je bent commercieel, klant gedreven en oplossingsgericht; jij bent pragmatisch ingesteld en zoekt naar een passende oplossing en balans voor klant én King

·         Je bent ondernemend en resultaatgericht; jij pakt verantwoordelijkheid en eigenaarschap;

·         Een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

·         Wij werken met Microsoft Dynamics, ervaring hiermee is een pré! Uiteraard verwachten wij ook uitstekende kennis van het reguliere Microsoft Office pakket;

·         In het bezit van rijbewijs B en bij voorkeur woonachtig in het midden van het land

·         Incentives op new business is een must

 

Wat bieden wij?

-        Een passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring;
-        Een goede pensioenregeling;
-        Een laptop en mobiel van de zaak;
-        Een leaseauto;
-        Een bonusregeling;
-        26 vakantiedagen + 1 bonusdag en de optie om vakantiedagen bij te kopen;
-        Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling met de Bunzl Academy, naast diverse externe opleidingsmogelijkheden;
-        Deelname aan het optie spaarplan van Bunzl;
-        Collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering en korting op het gehele assortiment van KING;
-        De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;

Wie zijn wij?

Als leverancier van facilitaire en medische producten levert KING totaaloplossingen. Maatwerk, met aandacht geleverd. Een intelligent bestel- en leverproces, transparant en ingericht op de actuele behoeften van onze klanten. Geen  omkijken naar waar, wanneer en hoeveel spullen onze klanten geleverd krijgen. Zodat ze hun werk goed, veilig en met de  juiste focus kunnen blijven doen. Ons innovatieve e-commerce platform en slimme logistiek leveren meer  tijd op. Wij zorgen ervoor dat iedereen die werkt in de zorg, bij de overheid en in de commerciële sector, maximaal aandacht kan geven aan patiënten, cliënten, studenten, projecten en collega’s en projecten. Aandacht voor vandaag. En voor de toekomst. Dat vinden we belangrijk. De kernwaarden van KING zijn Samen, Verantwoordelijk & In Beweging. Met een gedreven en enthousiast team van ruim 150 collega’s werken we iedere dag aan het overtreffen van onze klantverwachtingen conform onze waarden. En dit alles vanuit ons prachtige nieuwe hoofdkantoor in Tiel. KING werkt in het hier en nu, aan het daar en straks.

Duurzaam
King’s innovatieve e-commerce platform en slimme logistiek, zorgen voor efficiëntie en duurzaamheid. Door jarenlange ervaring in distributie en een specialisme op het gebied van supply chain is King dagelijks bezig met het optimaliseren van de impact op de aarde. Hierbij is het reduceren van de CO2-uitstoot tijdens transport en d.m.v. innovaties een groot topic. Maar ook diversiteit op de werkvloer, steunen van lokale organisaties en gemeenschappen, circulariteit, afvalvermindering zijn belangrijke onderwerpen.

Energie om aan de slag te gaan?

Wij zien jouw motivatie en CV graag tegemoet via de “Solliciteren” knop t.a.v. Mandy van der Meijden, HR Adviseur. Alleen reacties die via deze weg binnen komen worden in behandeling genomen.

Heb je procedurele vragen over de vacature? Neem dan contact op met Zefanja Boegem (HR Adviseur) via 06 – 51 80 54 12. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Rogier Sneep (Commercieel Manager) via 06 – 10 66 14 12.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op onze website www.king.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acties