(Key) Accountmanager Binnendienst

Wij groeien! Groei jij mee? En maak je graag iedere dag klanten blij? Als marktleider binnen de toelevering aan de reinigings- en facilitaire markt in Nederland staan we aan de vooravond van verdere groei. Met onze innovatieve totaalconcepten nemen we onze klanten inkoop- en logistieke processen uit handen, hierdoor kunnen ze zich op hun core business richten. Met het oog op sterke groei zoeken we een gedreven (key) Accountmanager Binnendienst.


(key) Account Manager Binnendienst

32-40 uur per week

Als (key) Accountmanager Binnendienst help je mee bouwen en ben je een spin in het web. Je werkt nauw samen met de Account- en Sales manager en overtuigt klanten van onze meerwaarde. Daarbij zijn keuzevrijheid in assortiment, hoogwaardige fijnmazige logistiek en gemak in het proces van bestellen tot betalen cruciale randvoorwaarden. Je denkt mee met de klant en laat je niet verleiden tot platte prijsuitvragen.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten binnen jouw marktsegment. Wat betekent dat? Je vraagt je dagelijks af hoe je jouw bestaande klanten het beste kan ontzorgen en nieuwe klanten langdurig aan ons kan binden. Je werkt dagelijks met professionele A-merken en -leveranciers. Je klantenportefeuille is gevuld met prominente bedrijven en organisaties. Samen met verschillende (key) accountmanagers in de buitendienst ben je verantwoordelijk voor het benutten van alle kansen en leads (accountplannen), het bewaken van bestaande contracten en het beheren van de klantrelatie.

Wie zoeken we?

Iemand die meteen een sprintje trekt om een probleem op te lossen. Iemand voor wie geen berg te hoog is. Iemand die weet dat achter elke klantvraag een persoonlijk verhaal schuil gaat. Iemand die vooruit kijkt naar oplossingen die klanten snel op weg helpen. En iemand die dat samen met de collegae voor elkaar krijgt, met energie en passie die je continue overdraagt.

Als (key) Accountmanager Binnendienst weet je dat je een klant pas écht kunt helpen als je dat verhaal kent. Een voorbeeld: een klant zet druk op je om snel te leveren. Een standaard antwoord kan zijn om de levertijd van zijn product op te zoeken en te communiceren. De accountmanager die we zoeken stelt de vraag achter de vraag en denkt mee in alternatieven. Én checkt gelijk even of hij voor de komende maanden de voorraad moet ophogen, voegt alternatieven toe aan de klantwebshop en vraagt feedback op de oplossing. Je bent immers ‘mini-ondernemer’ en dan weet je hoe belangrijk het is dat klanten tevreden zijn. Oplossingsgericht en creatief ondernemerschap juichen we dus toe. Je krijgt die verantwoordelijkheid. En dus schakel je extra snel om die klant te helpen. Niet omdat je dat zo geleerd hebt, maar omdat je dit leuk vindt en het energie geeft. Intrinsiek. Net zo lang totdat de klant tevreden is. Iedere dag.

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Jij bent de spil van jouw segment! Naast extern, ben je ook intern aanspreekpunt voor de collega’s van inkoop, finance, voorraadbeheer en logistiek.
 • Je bouwt mee aan innovatieve (app gestuurde)/E-Commerce concepten, waarmee we onze klanten verder ontzorgen.
 • Je hebt de gedeelde verantwoordelijkheid voor jouw segment samen met de buitendienst.
 • Je verricht acquisitie, waaronder telefonisch.
 • Je bewaakt processen binnen ERP en CRM systemen om de kwaliteit van de diensten te borgen richting accounts en interne processen optimaal te laten verlopen. 
 • Je maakt analyses en creëert cijfermatig inzicht in samenwerking met onze Backoffice-collega’s.
 • Een uitdagende job binnen een frisse, innovatieve afdeling met enthousiaste collega’s!
 • Een grote mate van vrijheid om je te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Wat breng je mee?

 • Je bent een creatieve, commerciële, ondernemende, gezond eigenzinnige, en vooral sterk verbeter-gedreven persoonlijkheid. Communicatieve skills en inlevingsvermogen zijn must haves. Een wereld waarin jij zelf de dienst uit maakt. De briljante ideeën die je vandaag hebt, zijn de best practices van morgen. 
 • MBO+/HBO werk- en denkniveau (met als pré een commerciële studierichting).
 • 3 jaar relevante werkervaring in een commerciële binnendienstfunctie.
 • Ervaring met werken binnen E-Commerce (webshop) omgevingen
 • Uitstekende communicatieve uitdrukkingsvaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Nederlands, Engels is een pré.
 • Je functioneert prima in een team, maar bent ook in staat om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je mannetje te staan.
 • Pragmatische instelling waarbij je in staat bent om op diverse niveaus samen te werken
 • Wij werken met Microsoft Dynamics, ervaring hiermee is een pré! Uiteraard verwachten wij ook uitstekende kennis van het reguliere Microsoft Office pakket.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende job binnen een ambitieuze, eerlijke en transparante afdeling. 
 • Een jong team van gedreven collegae die je graag snel wegwijs maken 
 • Kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid in je werkgebied
 • Uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, een goed pensioen met bijdrage vanuit King, aantrekkelijke kortingen op collectieve verzekeringen en een heleboel enthousiaste en gedreven collegae
 • Voldoende ruimte en vrijheid om je verder te ontwikkelen.

Energie om aan de slag te gaan?

Ben je geïnteresseerd en borrelt de energie in je om bij ons aan de slag te gaan? We gaan graag met jou in gesprek. Klik hiernaast op de button "solliciteren" en je sollicitatie komt bij onze HR Adviseur Karlijn terecht.