Contractmanager

32-40 uur per week

Vind jij het leuk om klantrelaties te managen en om commercieel en operationeel verantwoordelijk te zijn voor de klant? En in staat om te bouwen aan stabiele, tevreden en winstgevende klanten? Dan wekt onze vacature van Contractmanager vast en zeker jouw interesse!

Wat ga je doen

De rol van Contract Manager is nieuw binnen onze organisatie. Je bent bij de start verantwoordelijk voor een vastgesteld aantal klanten binnen de (semi)-overheid, waaronder scholengemeenschappen en gemeentes. Bij deze klanten verrichten we (periodieke) servicediensten en leveren Cleaning & Hygiene artikelen in de sanitaire omgeving. Je werkt in een hybride rol, waarbij de klant één contract sluit voor de (periodieke) servicediensten van Quality Services en de Cleaning & Hygiene artikelen van King afneemt. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het totaalcontract. Je werkt nauw samen met de operationele afdelingen waar onder Customer Support, Finance, Supply Chain, waarbij je de verbinding met je collegae zoekt door fysiek te werken vanuit zowel Quality Services in Wijchen en King in Tiel, alsmede digitaal via Teams.

Onderstaande werkzaamheden behoren tot jouw takenpakket:

 • De salesverantwoordelijken van King en QS zorgen samen voor het winnen van nieuwe klanten; na gunning van de opdracht wordt de (bestaande of nieuwe) klant overgedragen aan jou ter implementatie en zorg jij voor de volledige inrichting richting de klant en borging intern. Je draagt zorg voor de juiste afstemming, inventarisatie en regisseren van de montage en ijzeren voorraad per locatie, inrichting en vulling van het systeem van leveringen en facturatie, archivering van alle contract-gerelateerde documenten, overzichten en correspondentie.
 • Na implementatie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de commerciële en operationele relatie met de klant, te weten het proactief managen van contractafspraken en -verplichtingen, bewaken scope van het contract inclusief het oplossen van onduidelijkheden, verschillen in interpretaties en contract-hiaten, het managen van eventuele niet-contractueel vastgelegde verwachtingen en neven-doelstellingen, zorgen dat geleverde producten en diensten geaccepteerd (wat moet een klant hiervoor opleveren aan bewijslast) en betaald kunnen worden (factuur-betaal proces inregelen), ontwikkelen van de klantrelatie, door onder andere het genereren en uitbreiden van winstgevende activiteiten en anticiperen op klantbehoeften.
 • Analyseren van de KPI’s en processen en aan de hand van deze analyses zal je projecten initiëren en implementeren ter verbetering van klantresultaat door kostenreductieprogramma’s of acties op service en kwaliteitsniveaus. Het volgens planning of op verzoek verschaffen van informatie m.b.t. status, voortgang, financiën, risico’s, besluiten en acties (managementrapportage), Daarnaast zorgdragen voor het (laten) uitvoeren van contractuele wijzigingen, tijdige verlengingen en tijdige beëindigingen van contracten.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau (met als pré een commerciële studierichting);
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare Account managementervaring;
 • Kennis en ervaring met tenders en (Europese) aanbestedingen is een pré;
 • Je hebt oog voor detail en bent communicatief vaardig;
 • Daarnaast ben je proactief en luister je goed naar de interne opdrachtgever bij de klant om te weten waar de behoefte ligt;
 • Jij richt je op de zelfredzaamheid van de klant door het versterken van kennis, vaardigheden en ervaring binnen het team van de klant;
 • In het bezit van rijbewijs B.

Wat biedt King?

King biedt jou een zeer uitdagende sales functie binnen een vooruitstrevende, transparante, innovatieve en ondernemende organisatie. Dit mag je ook van je nieuwe collega’s verwachten. Er is veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap om jouw functie zelf vorm te geven. Er zijn ruim voldoende kansen om je binnen King (en Bunzl PLC, de 100% moeder van King) verder te ontwikkelen.

Verder biedt King jou:

 • een goed vast salaris;
 • een jaarlijkse bonusregeling;
 • een gedegen persoonlijk plan om je persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • een auto, smartphone, laptop en tablet van de zaak;
 • een pensioenregeling en 26 vakantiedagen.

Ben je enthousiast geworden?

Wij zien jouw motivatie en CV graag tegemoet via de “Solliciteren” knop t.a.v. Karlijn Pijnenburg, HR Adviseur. Alleen reacties die via deze weg binnen komen worden in behandeling genomen. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Rogier Sneep (Commercieel Manager) via 06-10661412. Kijk voor meer informatie over de organisatie op onze website www.king.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.