Accountmanager New Business

40 uur per week

We zijn op zoek naar een ervaren Accountmanager New Business voor het acquireren van nieuwe klanten. Je weet wat jouw prospects zoeken om volledig ontzorgd te worden. Je wekt vertrouwen en hebt een gezonde gunfactor. Daarnaast beschik jij vanzelfsprekend over salestalent door inzet van je commerciële inzicht, lef en drive. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Lees dan snel verder! Want wij willen ons verkoopteam versterken met een energieke en proactieve Accountmanager New Business.

Wat ga je doen

Als Accountmanager New Business ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Deze zijn verspreid binnen Nederland in de marktsegmenten: centrale overheid, gemeentes en onderwijsinstellingen. Dat doe je door o.a. actieve acquisitie; je maakt een salesplan, treedt vroegtijdig in contact met prospects in je marktsegment, zodat je weet wat de behoefte is en we een relatie opbouwen. Je zorgt voor een passend aanbod en salesresultaat. Je rapporteert in deze functie aan de Commercieel Manager.

Wat kun je nog meer verwachten?

 • Je bent eindverantwoordelijk voor nieuwe omzet en marge binnen het Overheid segment. Je volgt de ontwikkelingen in de branche en bepaalt de commerciële strategie op New Business binnen de centrale overheid, gemeentes en onderwijsinstellingen. Je richt je daarbij op ontwikkelingen & behoefte in de markt en combineert deze met de kracht van de propositie van King. Je richt je ook op de aanbestedingskalender. Daarbinnen formuleer je heldere en concrete doelstellingen die passen bij de groeiambitie. Daarin is omzetgroei met  gezonde marge de basis.
 • Om jouw doelstellingen te behalen ben je dagelijks actief in contact met nieuwe prospects. Je legt continu bezoeken af (fysiek of digitaal via Teams) en boort de juiste en nieuwe DMU niveaus aan. Je externe gesprekspartners en DMU zijn zeer uiteenlopend; van diverse afdelingsmanagers (o.a. facilitair en logistiek) tot inkoop en directie. Binnen ieder gesprek werk je primair vanuit de Consultative Selling techniek. Daarnaast ben je actief binnen relevante netwerken.
 • Je zoekt continu de verbinding met andere afdelingen om zo een goede customer journey te kunnen aanbieden zonder daarbij het commerciële aspect uit het oog verliezen. Je werkt, in nauwe samenwerking met je collegae van Inkoop, Finance en Supply Chain, zelf offertes en calculaties uit als het niet aanbesteding plichtig is. Wanneer dit wel het geval is werk je hierin tevens samen met de Commercieel Tendermanager, in nauwe samenwerking met Inkoop, Finance en Business Intelligence. Jij bent verantwoordelijk voor de calculaties en het uiteindelijke aanbod naar de klant.
 • Wanneer je de klant hebt gescoord zorg je voor een warme overdracht aan de Contractmanager. Deze zal de klant implementeren en vervolgens zorgdragen voor het contractbeheer.
 • Een uitdagende job binnen een frisse, innovatieve afdeling met enthousiaste collega’s
 • Een grote mate van vrijheid om je te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau (met als pré een commerciële studierichting)
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis en werkervaring met en/of het overheid segment is een must
 • Je bent commercieel, klant gedreven en oplossingsgericht; jij bent pragmatisch ingesteld en zoekt naar een passende oplossing en balans voor klant én King
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht; jij pakt verantwoordelijkheid en eigenaarschap
 • Een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Wij werken met Microsoft Dynamics, ervaring hiermee is een pré! Uiteraard verwachten wij ook uitstekende kennis van het reguliere Microsoft Office pakket
 • In het bezit van rijbewijs B en bij voorkeur woonachtig in het midden van het land
 • Incentives op new business is een must

 

Wie zijn we?

Als leverancier van medische en facilitaire producten levert KING totaaloplossingen. Maatwerk, met aandacht geleverd. Een intelligent bestel- en leverproces, transparant en ingericht op de actuele behoeften van onze klanten. Geen  omkijken naar waar, wanneer en hoeveel spullen onze klanten geleverd krijgen. Zodat ze hun werk goed, veilig en met de  juiste focus kunnen blijven doen. Ons innovatieve e-commerce platform en slimme logistiek leveren meer  tijd op. Wij zorgen ervoor dat iedereen die werkt in de zorg, bij de overheid en in de commerciële sector, maximaal aandacht kan geven aan patiënten, cliënten, studenten, projecten en collega’s en projecten. Aandacht voor vandaag. En voor de toekomst. Dat vinden we belangrijk. Met een gedreven en enthousiast team van ruim 150 collega’s werken we iedere dag aan het overtreffen van onze klantverwachtingen. Binnen onze manier van werken staan de kernwaarden samen, verantwoordelijk en in beweging centraal; daarmee zorgen we met elkaar voor een optimale klantbeleving waarbij onze klanten oprecht fan zijn van King. En dit alles vanuit ons prachtige nieuwe hoofdkantoor in Tiel. KING werkt in het hier en nu, aan het daar en straks.

Wat bieden wij?

 • Een passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Een goede pensioenregeling
 • Een laptop en mobiel van de zaak
 • Een leaseauto
 • Een bonusregeling
 • 26 vakantiedagen + 1 bonusdag en de optie om vakantiedagen bij te kopen
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling met de Bunzl Academy, naast diverse externe opleidingsmogelijkheden
 • Deelname aan het optie spaarplan van Bunzl
 • Collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering en korting op het gehele assortiment van KING
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;

Energie om aan de slag te gaan?

Ben je geïnteresseerd en borrelt de energie in je om bij ons aan de slag te gaan? We gaan graag met jou in gesprek. Klik hiernaast op de button “solliciteren” en je sollicitatie komt bij onze HR afdeling terecht. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Mandy van der Meijden (HR Adviseur) via 06 - 12 82 07 59.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op onze website www.king.nl,  www.werkenbijbunzl.nl of www.bunzl.nl. 

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

 

Acties