Ben jij een gedreven Accountmanager met een gezonde dosis lef en energie? Bouw jij proactief mee aan een groter marktaandeel voor onze sales afdeling? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken. 

 

Accountmanager 

32-40 uur per week

Wat ga je doen?
In deze functie ben je onderdeel van de afdeling Cleaning, Hygiene & Facility (CHF) dat bestaat uit 6 collega’s. De afdeling richt zich op topspelers binnen de publieke sector (overheid en semioverheid), schoonmaak en industrie. Daarbinnen wordt jij verantwoordelijk voor een indrukwekkend klantenportfolio van ca € 2 - 3 mln / jaar, waarbij je bestaande klanten gaat uitbouwen en nieuwe klanten gaat binnenhalen. Daarbinnen zijn tender- en (Europese) aanbestedingstrajecten een onderdeel van je functie. Je rapporteert aan de Commercieel Manager.

Onderstaande werkzaamheden behoren o.a. tot jouw takenpakket:

·         Op basis van ontwikkelingen & behoefte in de markt bepaal je de commerciële strategie voor je klantpakket. Je formuleert heldere en concrete doelstellingen voor uitbouw van bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten, welke passen bij de afgesproken groeiambitie.

·         Om jouw doelstellingen te behalen ben je proactief aan de slag met je bestaande klanten en de nieuwe prospects. Je legt bezoeken af (fysiek of digitaal via Teams), boort de juiste en nieuwe DMU niveaus aan en zet de juiste koers in om ze verder te laten groeien.

·         Binnen King is een krachtige samenwerking tussen jou en je collegae van Inkoop, Business Intelligence, Finance en Supply Chain essentieel. We werken intensief en pragmatisch met elkaar samen en jij bent als Accountmanager een spin in het web.

·         Jij hebt een leidende rol in de uitwerking van offertes en calculaties, het monitoren en forecasten van omzet/marges, het borgen van afspraken met klanten, maar ook het ingrijpen bij klachten/escalaties die de klanttevredenheid raken. Voor de dagelijkse operatie wordt je gekoppeld aan een ervaren Binnendienst collega, met wie je samen je klantpakket vergroot.

Wie zijn wij?
King is een stabiel en ondernemend bedrijf, welke een breed en duurzaam assortiment van meer dan 50.000 artikelen biedt aan medische en facilitaire disposables binnen ziekenhuizen, zorginstellingen, zakelijke dienstverlening / overheid en de schoonmaakbranche. We zijn leidend in onze marktsegmenten, waarbij we slimme concepten bieden die consultancy, inkoop, IT, fijnmazige logistiek en administratie combineren. King is gevestigd in een nieuw en modern bedrijfspand in Tiel waar we werken met onze 160 ambitieuze professionals. Neem eens een kijkje op onze website www.king.nl voor meer informatie!

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in een commerciële richting;
  • Ten minste 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis en ervaring met tenders en (Europese) aanbestedingen;
  • Je bent commercieel, klant gedreven en oplossingsgericht; pragmatisch ingesteld en to the point in je communicatie;
  • Je bent ondernemend en resultaatgericht; jij pakt verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor je klantpakket en verdiept je tot detailniveau indien nodig;
  • Je bent een teamspeler die op alle niveaus kan schakelen en verbinden;
  • Je werkt met Microsoft Dynamics AX, dus ervaring hiermee is mooi meegenomen;
  • Je hebt een rijbewijs B en bent bij voorkeur woonachtig in midden Nederland.

 

Wat bieden wij?

·         een marktconform salaris;

·         een jaarlijkse bonusregeling;

·         volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en de (online) tools hiervoor;

·         een auto, smartphone, laptop van de zaak;

·         een goede pensioenregeling met bijdrage vanuit King;

·        een ‘platte’ en informele bedrijfscultuur waar aandacht is voor mens & resultaat en waar creativiteit, plezier en enthousiasme wordt                             gewaardeerd;

·        en ook niet onbelangrijk 26 vakantiedagen + de optie om vakantiedagen bij te kopen.

Maak jij het verschil bij King?

Wij zien jouw motivatie en CV graag tegemoet via de “Solliciteren” knop t.a.v. Karlijn Pijnenburg (HR Adviseur). Alleen reacties die via deze weg binnen komen worden in behandeling genomen.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Rogier Sneep (Commercieel Manager) via 06-10661412. Neem voor procedurele vragen contact op met Karlijn via 06-23394274. Kijk voor meer informatie over de organisatie op onze website www.king.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.