In deze nieuwe rol is Jeroen verantwoordelijk voor productontwikkeling van de Oxxa-lijn, het kwaliteitsmerk uit het PBM-assortiment. Hoe Jeroen met zijn collega's beschermingsmiddelen innoveert met oog op duurzaamheid en wat hij zo leuk vindt aan werken bij Majestic lees je in dit artikel!

Een nieuwe rol

Met zijn achtergrond in industrieel design, productontwikkeling en productdesign is Jeroen al bij verschillende bedrijven de drijvende kracht achter innovaties geweest.

Hoe hij in de rol van Product Development Manager bij Majestic terecht is gekomen? “Ik ben door recruiters benaderd voor deze functie. Wat me zo aansprak is dat ik samen met een bevlogen team zelf aan een merk kan bouwen en het project van begin tot eind beheer. Oxxa is het pareltje van Majestic, dus iedereen werkt graag mee aan nieuwe productoplossingen van dit merk. Door de korte lijnen kunnen we snel resultaat bereiken en een nieuw product in de markt zetten, waarmee we de allernieuwste productoplossingen voor een veilige werkplek kunnen aanbieden,” vertelt Jeroen enthousiast.

Hands-on productontwikkeling

De producten van Oxxa die binnen Jeroens verantwoordelijkheden vallen zijn veelal handschoenen, maar ook veiligheidskleding, -brillen en mondkapjes. “Het ontwikkelproces begint bij een idee, bijvoorbeeld vanuit een klantwens, gat in de productportfolio of nieuwe ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. Met de product development group werken we dit idee uit tot een concept, welke we in werkgroepen bespreken. Zo wordt het concept steeds volwassener, en kunnen we een business case uitwerken,” legt Jeroen uit.

“Na goedkeuring door managers gaan we in gesprek met producenten voor prototypes. Majestic staat wereldwijd bekend, wat niet alleen intern bij collega's maar ook bij producenten voor welwillendheid zorgt. Zelf kijken we naar gewenste certificeringen, impact van het product en afvalstroom verminderingen. De verpakking wordt ook hier ontworpen: behalve de fabricage doen we dus eigenlijk alles zelf, tot het vermarkten aan toe!” Gedurende het hele proces werkt Jeroen samen met zijn enthousiaste collega's uit verschillende disciplines, zoals de Grafisch vormgever, Kwaliteitsmanager, Inkoper, Marketing collega, Stock Control, Sales collega's en Business Controller.

Jeroen hoopt een hands-on werkwijze in te brengen, bijvoorbeeld door voor de implementatie samen met Productspecialist Ronald trainingen voor sales-collega's te organiseren waarin nieuwe producten worden gedemonstreerd. “Ook staan er dagen gepland dat ik met collega's mee op pad ga, daar kijk ik erg naar uit. Op deze dagen kijken we naar de toepassingen van onze nieuwe producten in de praktijk. Zo ervaren we wat de echte werking van de producten is en hoe het bescherming biedt aan onze klanten.”

Teamwork en vrijwilligerswerk

Bij Majestic wordt hard gewerkt, maar de sfeer blijft altijd gemoedelijk en gezellig. “Toen ik hier kwam ben ik heel warm welkom geheten en werd ik gelijk meegesleurd in het enthousiasme van mijn collega's. We zijn bezig met nieuwe projecten en staan onderaan een trap die we samen beklimmen. De mix tussen collega's, bijvoorbeeld in leeftijd en ervaring, maar ook de variatie in het productaanbod maken Majestic een inspirerende werkplek, waar collega's absoluut niet op hun eigen eilandje zitten,” legt Jeroen uit.

In de korte periode dat Jeroen bij Majestic werkt, heeft hij ook al meegedaan aan verschillende sociale activiteiten. “Zo hadden we laatst de Majestic clean-up day op het strand en was het bloemschikken in een bejaardentehuis ook een hoogtepunt,” lacht Jeroen. “Het was echt een team effort: ik kwam erachter dat bloemen bijsnijden met mesjes toch best lastig kan zijn als je de 90 gepasseerd bent. Uiteindelijk was iedereen supertrots op het resultaat en mocht ik van de bewoners wel vaker terugkomen! Heel leuk om met collega's op deze manier bezig te zijn, want zo spreek je elkaar toch op een andere manier.”

Duurzaamheid en Bunzl-samenwerkingen

Tijdens zijn studie aan de TU heeft Jeroen de specialisatie Sustainability gevolgd en die komt nu goed van pas. “Het is mooi om te merken dat klanten proactief met de vraag naar een duurzamere productoplossing komen: het is echt een pull-effect vanuit de markt. Bij mijn collega's binnen Majestic en Bunzl is er veel kennis aanwezig, waardoor we aan een mooie duurzame lijn kunnen werken,” vertelt Jeroen.

“Zo heb ik trainingen gevolgd bij de Sustainability Manager van Bunzl Nederland, werk ik samen met de industrieel ontwerpers van Allshoes Safety Footwear bij de ontwikkeling van duurzamere producten en hebben we in samenwerking met collega's van Janssen Packaging kunnen realiseren dat de verpakkingsdozen die we vanuit Nederland verschepen voorzien zijn van een FSC-logo. Bovendien onderzoeken we de mogelijkheden omLCA's (Lifecycle Assessments) te maken en communiceren we bij nieuwe verpakkingen de reductie in materialen per 10.000 stuks. Het doet me goed om te zien dat dit onze klanten aanspreekt.”

Ook aan de slag bij Majestic?

‘Protect what really matters’, zo luidt de slogan van Majestic. Wil jij net als Jeroen ook aan de slag bij een wereldwijde speler op gebied van PBM's en help jij het verschil maken in veiligheid op de werkvloer, met een team van kundige, enthousiaste en gezellige collega's? Dan ben jij bij het Spijkenisse-gevestigde bedrijf Majestic helemaal op je plek. Bekijk hier alle vacatures of stel een Job-alert in, zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer jouw droombaan vrijkomt.